ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
UPATRAS    CEID    HPCLAB
  Γενικά Θέματα
  Υλικό Μαθήματος
  Software (Λογισμικό)
  Ασκήσεις
  Εργασίες
  Ανακοινώσεις
  Προτεινόμενη Βιβλιογραφία
  Σχετικοί Σύνδεσμοι
  Forum Μαθήματος
  Ανακοίνωση Βαθμολογίας
  Δήλωση ομάδων
 
  Επικοινωνία (Contact)
 
 

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  • Google == Internet.
  • Το επίσημο website του Minix. Προσέξτε ότι το Minix βρίσκεται πλεόν στην 3η έκδοση του και ΔΕΝ είναι αυτή με την οποία ασχολούμαστε στο μάθημα (ασχολούμαστε με τη 2.0.0). Το Minix προσπαθεί, μάλλον καθυστερημένα, να πάρει τον εμπορικό δρόμο που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από 15 χρόνια (...) και τείνει να γίνει λιγότερο εκπαιδευτικό εργαλείο. Ωστόσο το site είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Πρόταση: Μπορείτε να κατεβάσετε source files προγραμμάτων και να δοκιμάσετε να τα περάσετε στο virtual δίσκο που σας δίνετε, να κάνετε ένα compile και (ίσως) τη ζωή σας πιο εύκολη (πχ gnu tools).
  • Η ιστοσελίδα του εξομοιωτή QEMU , πάνω από τον οποίο τρέχει το Minix (σε έναν οικονικό δίσκο) που σας δίνεται. Χρήσιμη πηγή documentation για τους ανήσυχους («τι συμβαίνει από κάτω;»)- κατά τ' άλλα εκτός θέματος.
  • Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων από τα Windows στον extra εικονικό σκληρό δίσκο που δίνεται με το Minix over QEMU για Windows, είναι το DiskExplorer. Οι γνώστες της ιαπωνικής θα εξασκήσουν και τη γλωσσομάθεια τους.